Dag 2: kruiwagenmars 25 mei 

Wuustwezel

Westmalle

Wilaardenhof Wuustwezel –  Paardebloemhoeve Westmalle

We starten deze dag om 9 uur bij de Wilaardenhof, een hoevewinkel aan huis met elke dag een mooi aanbod aan verse zelfgekweekte biologische groenten uit het seizoen. 

Daarna lopen we naar de Velt-  biologische nuts- en kringlooptuin in de gemeente Brecht. Een demotuin van 1200 m² en een moestuin met ook een ruim assortiment keukenkruiden. Het gamma aan geuren en smaken in de tuin is dan ook zeer divers. Diverse soorten kleinfruit en de ruime demoplaats thuiscompostering maken van deze educatieve tuin een aantrekkelijke nutstuin. Daar vertelt Guy Agustijns over het belang van gezonde bodem en over hun tuin. Er zullen 1 of 2  (kleine)klassen komen van de praktijk Tuinbouw van Kristus Koning. De lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van Velt.

Vervolgens lopen we naar het eindpunt van de dag: CSA De Paardebloemhoeve in Westmalle. Het is een groene zelfpluktuin, bloemenplukweide, kippenmobiel, melkkoeien, bijen/honing en lid van vzw   CSA-netwerk Vlaanderen. Sinds 2017 biologisch gecertificeerd (m.u.z. van de honing). Paulien Rondou, boerin van de Paardebloemhoeve,  studeerde kleinkunst aan het conservatorium van Antwerpen. Naast boerin, is zij ook muzikante en zingt ze zelfgeschreven nummers onder de artiestennaam Catbug. De burgemeester zal tussen 17 en 18 uur  daar langskomen en na boer Sandro zal een toelichting geven.

Bij Heibrand in Westmalle is in de avond – om 19.30 uur — een uiteenzetting door imker en solitaire bijen specialist Eddy Willems over wilde bijen en de bodem. (max 30 p.)

Foto’s & video’s

Kruiwagens

kruiwagens in Brussel. Bekijk hier het programma

Partners

ondersteunende organisaties. Bekijk ze hier allemaal.

Onderwijs

scholen die zich aansluiten bij de kruiwagenmars