Dag 3: kruiwagenmars 26 mei 

Westmalle

Ranst

Heibrand Westmalle – De Droomgaard in Ranst

We lopen deze dag om 9 uur vanaf HeiBrand in WestMalle naar de Dobbelhoeve in Schilde, een gemengd bedrijf met winkel die al meer dan 30 jaar staat voor biologisch en duurzaam. Boer Piet draagt op een ecologische manier zorg voor de bodem, hij bewaakt de biodiversiteit op en rond de akkers. 

Daarna lopen we naar Boomgaard de Droomgaard van voormalig huisarts en nu hof-arts Eric Boydens waar hij patiënten in zijn boomgaard behandelt tegen stress en burn-out en zich ook bezighoudt met het mycelium in de grond. “Stress, overspanning, vermoeidheid, chronische uitputting, burn-out depressie en suïcide: De uitputting bij al deze mensen is de spiegel van de uitputting van de samenleving” aldus Eric Boydens. Hij vertelt tijdens het bezoek over zijn visie op burn-out en ecologie. 

Pal naast de Droomgaard is het Land van de Aarde van Sandra en Wesley die zich bezighouden met Natural farming en het land ook met een crowdfundactie uit de markt willen halen en dat stukje Aarde (1,2 ha) vanuit hoederschap teruggeven aan zichzelf, we zullen daar ook een kijkje nemen en toelichting krijgen.

Eric zal in overleg met ons bij aankomst zorgen voor drank en soep en iets erbij.

Foto’s & video’s

Kruiwagens

kruiwagens in Brussel. Bekijk hier het programma

Partners

ondersteunende organisaties. Bekijk ze hier allemaal.

Onderwijs

scholen die zich aansluiten bij de kruiwagenmars